דג סלמון בתנור

דג סלמון בתנור

דג סלמון בתנור – מתכון פשוט וטעים

סלמון הינו דג עסיסי וטעים במיוחד, ונחשב גם בריא ודיאטטי, כאשר ניתן להכינו בדרכים שונות לרבות דג סלמון בתנור. אם אתם מעוניינים לדעת איך מכינים סלמון בתנור לפניכם מתכון לסלמון בתנור פשוט ובסיסי, שאותו ניתן לשדרג באופנים שונים. בנוסף תקבלו כמה טיפים חשובים להכנת סלמון בתנור הכי טעים שיש.

 

כמה טיפים בסיסיים להכנת סלמון בתנור

בכדי להבטיח את הצלחת מתכון לסלמון בתנור יש מספר דגשים שחשוב לתת עליהם את הדעת, וכך כל מתכון לסלמון בו תבחרו יסתיים במנה עסיסית וטעימה. בתור התחלה, מתכון סלמון בתנור נדרש להתבסס על נתחי סלמון מובחרים שיכולים להיות טריים או קפואים. זה בדיוק מה שמספקת חברת קראון פיש, המציעה נתחים טריים של סלמון קפוא באיכות הגבוהה ביותר, שמגיע מנורווגיה מהים הצפוני. בכל מקרה, יש להימנע מלעשות שימוש בנתחי סלמון מעובדים.

 

כמו עם כל דג אחר, בעת הכנת סלמון בתוך תנור יש להקפיד שלא לאפותו יותר מידי בכדי שלא לייבש את הבשר שלו. כמו כן, אם אתם מרבים להכין דג סלמון בתנור, גוונו את המתכון שלכם עם סוגים שונים של עשבי תיבול יבשים וטריים. ניתן להשרות את הדג טרם הכנתו בסוגים שונים של מרידנות ולהוסיף לו בתנור סוגים שונים של רטבים וציפויים.

 

את הדג עצמו תוכלו להגיש ליד תוספות שונות כמו תפוחי אדמה אפויים או פירה של תפוחי אדמה ובטטות, לצד סלט חסה ועגבניות שרי, שעועית ירוקה מוקפצת, עדשים שחורות, בורגול ועוד.

 

מתכון דג סלמון בתנור – הכי פשוט ובסיסי

להכנת דג סלמון בתנור הנה מתכון בסיסי לארבע מנות, שבקלות ניתן לשדרג אותו בעזרת תבלינים ורטבים מוסגים שונים. זהו פילה סלמון בתנור שלהכנתו יש צורך בתבנית עמוקה ורחבה, ארבעה נתחים של פילה סלמון כל אחד משקל של מאתיים גרם, וכן שמן זית, ארבע שינים שום כתושות, שליש כפית פלפל שחור ושליש כפית מלח, ומיץ מחצי לימון בינוני.

 

מתחילים בלחמם תנור למאתיים מעלות. בינתיים לוקחים את נתחי הסלמון כשהעור שלהם מונח על משטח העבודה ומורחים עליהם כשתי כפות של שמן זית, וכן את מיץ הלימון, פלפל שחור, שום וכל תבלין מועדף אחר. את כל חומרי הגלם מעסים בעדינות לכל חלקי נתחי הפילה.

 

כעת לוקחים את התבנית, משמנים אותה עם כשתי כפות של שמן זית ומניחים את נתחי הסלמון. אופים למשך שבע עשרה דקות. המנה מוכנה כשהדג מתפורר בעת מגע עם המזלג. את הדג המוכן ניתן לשמור במקרר בכלי סגור לעוד שלושה ימים וניתן גם לחממו בתנור למספר דקות בודדות טרם הגשתו.

 

רעיונות לשדרוג מתכון לדג סלמון

לאחר שהבנתם את הבסיס למתכון סלמון בתנור ניתן שלדרג את המתכון בקלות בעזרת רטבים ותבלינים שונים בהתאם להעדפות שלכם. למשל, מי שאוהב את הדג שלו מעט מתוק יכול להוסיף לו כפית של דבש ותימין, ומי שאוהב דג פיקנטי או חריף יכול להוסיף למתכון צ’ילי גרוס וקינמון.

 

כמו כן, להכנת דג מרענן וקליל יש לשים דגש על סלמון בלימון בתנור, עם הגדלת הכמות מחצי ללימון שלם והסופה של שמיר טרי. זאץ בעוד שלקבלת דג בטעם אסייתי הוסיפו לו סויה ולמון גראס. מעבר לכך ניתן גם להוסיף רוטב לסלמון בתנור של טריאקי, סילאן, צ’ימצ’ורי, חרדל ודבש ושמנת לאפיה ופטריות, וכן לצפותו עם שקדים, דבש וחרדל, להכינו על מצע של עדשים שחורות מבושלות, על מצע של רוטב עגבניות ועוד.

 

 הזמנת דג סלמון איכותי

להזמנת דג סלמון מיובא באיכות גבוהה במיוחד, ולקבלת עוד מידע בנושא, צרו קשר עם חברת קראון פיש בטלפון 09-7463382.

לבירורים והצעות מחיר צור קשר

צור קשר

דילוג לתוכן