עישון דגים ביתי

עישון דגים ביתי

כל מי שיש לו טעם מעודן מעריך עם טעמו של דג איכותי שעבר הליך עישון, כפי שמציעים בחברת CROWN FISH. ואם אתם רוצים ליהנות מעישון דגים בבית לפניכם כמה דגשים ועצות בנושא.

  • בתור התחלה חשוב להבין כי עישון דגים הינו אומנות של ממש, עם גישות מדעיות שונות וכל הזמן יש עוד ועוד מה ללמוד ולדעת. בסיכומו של דבר מדריך לעישון דגים לא יכול לספק לכם את מה שהניסיון המצטבר ילמד אתכם.
  • קיימות שתי דרכים לעשן דגים – קר וחם, כאשר שתי הדרכים עושות שימוש בנסורת לעישון דים. כפועל יוצא מכך מומלץ להשקיע בנסורת מתאימה של עצים כמו דובדבנים, אלונים, זיתים, שקדים ועצי הדר. את הנסורת תוכל לקנות מנגריות או קצביות מובחרות.
  • נסורת לעישון קר מהווה למעשה את האמצעי העיקרי לעישון הדג, ובבית היא בייחוד מתאימה עבור עישון של דג סלומון. יחד עם זאת מדובר בהליך מורכב יותר מעישון חם, היכול גם לקחת מספר ימים ודורש ידע רב וציוד מיוחד, לכן הוא פחות מומלץ למתחילים.
  • עישון חם עם מעשנת ונסורת נחשב ליותר קל והוא מתאים להכנת נתחי דגים יחסית שמנים כמו פורל, סלומון ופירות ים. כמו כן יש חשיבות רבה לבחירת דגים כמה שיותר איכותיים וטריים ובשום פנים ואופן לא לעשות שימוש בדגים מוקפאים.
  • כדי להגביר ולהעמיק את טעם העישון ניתן להרטיב את הנסורת בנוזל כמו מים או יין.
  • כדי לעשן דגים בעישון חם יש צורך לעשות שימוש במעשנת שיכולה לשמש אתכם גם להכנת בשר. עבור צורך זה ניתן למצוא בשוק מגוון מעשנות במידות שונות וטכניקות שונות של הדלקה בין אם בגז, פחם או חשמל.
  • מעשנת דגים ביתית פועלת על ידי הזרמה של עשן לתוך מיכל מתכת סגור עם פתח עליון שבתחתית שלו יש גחלים ומעליה רשת גריל.
  • את הדגים עצמם ניתן לתבלן באופן בסיסי ומעודן עם מלח ים ושמן זית, או לחילופין אפשר להכין מגוון סוגי מרינדה לעישון דגים, כאשר הכנת מרינדה חיונית בייחוד עבור עישון קר בו הדג נוטה להתייבש. אם השריתם את הדג במרינדה יבשו אותו טרם הכנסתו למעשנת.
  • הליך העישון במעשנת דגים נמשך כחמש עשרה דקות בחום של כמאתיים חמישים מעלות.
  • אפשר לעשן דגים גם בגריל בחוץ עם צלייה קצרה של הדג על גבי גחלים, הוספה של נסורת לגחלים עד לקבלת עשן, הנחת הדגים על מדף עליון וסגירת הגריל לעוד כעשר דקות.
  • אם כל הליך העישון גדול עליכם תוכלו פשוט לקנות דגים מעושנים מובחרים כפי שמציעים במותג קראון פיש.

 

כמה הצעות לתבלון 

יש הרבה מתכונים להכנת דגים מעושנים שתוכלו למצוא ברשת האינטרנט. למשל תוכלו לקחת דג פורל טרי ללא אדרה, למרוח עליו תערובת שמן זית ושום כתוש, פלפל גרוס, מיץ לימון ומלח.

בנוסף ניתן לקחת דגי סרדינים שלמים בלי קשקשים ולמלא אותם בתערובת של כוסברה קצוצה, שום כתוש, זעתר, בצל קצוץ ומעט שמן זית. מורחים את חלקם החיצוני של הדגים בתערובת של שמן זית ושום כתוש. עוד אפשרות היא לקחת נתח של טונה אדומה ולהשרות אותה למשך יממה במרינדה של סויה, פלפל שחור, מלח גס, טריאקי וג’ינג’ר טרי.

 

הזמנת דגים מעושנים 

להזמנת דגים מעושנים מובחרים ולקבלת מידע נוסף וייעוץ מקצועי בנושא הגיעו לחנות שלנו בפתח תקווה או צרו קשר עם קראון פיש בטלפון 09-7463382.

לבירורים והצעות מחיר צור קשר

צור קשר

דילוג לתוכן