סוגי עישון דגים
הים מזמן לנו עולם מופלא ומגוון של דגים. רבים האנשים שאוהבים דגים לא רק בגלל הטעם אלא בנוסף הערך התזונתי הגבוה: חלבון רבותיי וגם גבירותיי הוא אינו קלישאה אלא המציאות בכל דג ודג ובכמות שונה ומשתנה.
אל החלבון מצטרפות חומצות שומן והמלך הבלתי מעורער של השמחה והג’וי מר אומגה 3 ועוד ויטמינים רבים, חשובים ונוספים.

אנחנו מרגישים שנעשיתם רעבים…
אבל רגע לפני שאתם מתנפלים על דג מעושן וכובש. לעישון יש סוגים שונים המייצרים גם טעמים מגוונים.

עישון קר – הוא אינו קר ומנוכר ומיועד עבור דגים שמנים כמו: הליבוט והמקרל. בטמפרטורת עשן עד 40 מעלות, תהליך טכנולוגי השומר את כל הוויטמינים והרכיבים החיוניים בדג, בשל יותר ויותר וריח דג נא – נו זה שאף אחד לא ממש אוהב פשוט מתפוגג לחלוטין.

עישון חם – השיטה הנפוצה והמועדפת ביותר על אלו מכם שיודעים טעם ואנינות. תהליך מבוסס על תכונות והעשרת הטעם לצד רכות ועסיסיות. ההבדל בין סוטגי העישון נעוץ בהבדלי הטמפרטורות, כאשר בשיטה של העישון החם הטמפרטורה נעה בין 45-150 מעלות ומתמשך בין 40 דקות ועד כ 1.5-2 שעות. התוצאה שבתוצר: ריח שמסעיר את בלוטות הטעם, רכות בשר הדג לצד מליחות מעודנת ומבלי לוותר על כל המאפיינים והוויטמינים החיוניים שבדגים.

אורך חיי מדף
קיימות מגוון שיטות: המלחה ועישון. כאשר שיטת העישון היא החומר המשמר והטבעי דבר המונע מהמיקרופלורה השלילית להתחדש. במילים אחרות: יש בתהליך חיטוי טבעי, אריכות חיי מדף וארומה משובחת ומשתבחת.