הרינג הכובש
ההרינג שהוא גם המטיאס כבוש רוב הזמן . המתכון הבא אתם הולכים להיכבש ממנו לעד . קראנו לו – מתכון ההרינג הכובש. רבים גם מכנים אותו השמאלץ – נו כי הוא שמנמן… חשוב לרכוש הרינג כבוש באיכות טובה שהמתכון יצא לעילא ולעילא …
מה מכינים?
- חצי חלה משבת
- מעט שמן זית
- בצל לבן גדול
- מלח ופלפל גרוס
- טפנד – ממרח זיתים
- 2 עגבניות
- 200 גרם הרינג כבוש של קראון פיש
להכנה הכובשת וכל כך פשוטה:
פורסים את החלה לפרוסות עבות.
מורחים בשמן זית בצד אחד כלפי מעלה.
מכניסים לתנור למעין צלייה של החלות לברוסקטות רכות.
בינתיים שהפרוסות נצרבות בתנור …
פורסים בצל טרי לטבעות דקות, מגוררים 2 עגבניות ללא הקליפה.
פורסים את ההרינג לטבעות /פרוסות עגולות, ומתחילים ליצור את היצירה.
מורחים על החלה הצרובה מעט טפנד – ממרח זיתים.
שכבה מעל מניחים טבעות בצל , מעל הבצל מוסיפים מעט עגבנייה מגוררת
וממש למעלה בגאווה גדולה מניחים 3 פרוסות של הרינג כבוש.
מניחים בצלחת הגשה ומגישים לשולחן .
מדובר בטאפס האימא של הנהדר והכובש.
לא לשכוח להכין איזה שנאפס ליד – כי ביחד זה סופר מצוין.